tirsdag 26. januar 2010

Innvendig panel - innhøsting av panelprøver og valgets kvaler...

Det har vært litt frem og tilbake på valg av innvendig panel. Vi har hele tiden vært klar på at vi ville ha en såkalt hvitlasert panel, samtidig skal den også se ekte ut og ikke minst, være lett å behandle senere f. eks hvis vi skulle ønske å male den eller beise den i en lysere eller mørkere farge. Vi har hele tiden under hytteprosessen vært veldig klare på at alt som kjøpes skal være ferdig behandlet, når man har to små barn, prioriterer man ikke å bruke egeninnsats på slike ting, det er nok annet å bruke tiden på ;-)

Å få tak i prøver fra ulike leverandører som leverer hvitlasert/hvitvokset panel har vært fra det ene ytterpunktet til den andre. En leverandør har henvist oss direkte til butikk for å hente prøve der, men da jeg kom til butikken hadde de ikke panelet allikevel. I butikk nr to fikk jeg ikke lov til å få med meg en prøve, jeg var heldig som fikk lov til å ta et bilde ;-) Greit nok at ting bare selges i hele pakker, men når det ligger løse bord der, som i tillegg er ødelagt og som man ikke vil få solgt, er det ikke særlig koselig å høre at de heller vil la det gå til svinn enn at en kunde som skal ha 4500 løpemeter skal få med seg en liten bit....? ! Men heldigvis var andre leverandører villig til å sende et par plankebiter i posten, på Ski Bygg kunne jeg få så mye prøver jeg bare ville og en leverandør var til og med så serviceinnstilt at han kjørte flere mil for å overrekke personlig :-)

Med innhøstede plankebiter skulle vi nå ta et valg av hvem vi likte best, vi endte til slutt opp med to favoritter, Solpanel og hvitvokset fra Gapro/Södra Interiör. Panelet fra Gapro likte vi fordi den var veldig "hvit", mens Solpanel hadde en veldig fin finish, den ser mer ut som "vanlig" panel (kunne med fordel vært enda "hvitere" etter vår smak). Men et viktig kriteria i prosessen var også å velge et panel som ikke gulner fort og der ikke kvistene blir neongrønne etter noen år. Da en av våre følgere på bloggen, Bidda, med sin fagkunnskap om tre, sa at Solpanel hadde kommet veldig godt ut i tester utført på Norsk Treteknisk Institutt, var valget enkelt. Vi setter pris på at folk gladelig deler sin kunnskap og erfaringer med oss, takk :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar